Acum 8 ani am plecat de peplaiurile Mioritice si am
ajuns pe plaiurile lui CERVANTES, cu ginduri mari si dorinte multiple.
Primi ani au avut si bune si rele si frumoase si altele mai putin frumoase.
Oricum viata in strainatate este grea,chiar si atunci cind grija zilei de maine este de domeniul trecutului.
La inceput au fost problemele lingvistice,dupa aceea trebuia sa intelegem si sa ne adaptam la obiceiurile si modul de viata al Spaniei.
Dar fiecare zona a Spaniei are obiceiul ei care nu se repeta in alta zona,inclusiv limba este diferita de la o zona la alta.
Asa ca in zona de Madrid unde am stat imediat ce am ajuns in Spania se vorbeste castellano,aici unde locuim acum se vorbeste valenciana,care este mai mult sau mai putin un dialect de catalana.
In ceea ce priveste mincarea fiecare zona are o mincare specifica cu mici variatii.
Ca produs gastronomic autentic spaniol putem spune ca jamonul ( sunca de porc) este peste tot.
Pentru a vedea fotografiile faceti click pe fiecare in parte
LIVI
TEO
RAZVI